Value Innovation

Monday, November 20, 2017

After : Set 1+1+3 Fabric



Assalamualaikum wbt...
Salam Monday Blues

Ok kali ni kami nak update projek2 yg kami terima
Set 1+1+3 ni ade kami up di Set 1+1+3 Fabric
Anda boleh lihat condition before nye di sana

Seperti yg dinyatakan
Set ini dah pon siap refurbish and reupholstery dgn fabric
Kemas kan, nampak mcm baru turun lori IKEA

Kami pakar baik pulih sofa (refurbish & reupholstery)
Juga pakar Interior Design (langsir, wardrobes, built in cabinet & kitchen cabinet)
Call/WhatsApp 013-3259202 ~ Hafis
FB Value Innovation
IG Value Innovation Malaysia
#akasiapristanaproduk
#baikpulihsofa

Monday, November 13, 2017

Set Jati Classic 1+1+2+3





Assalamualaikum wbt
Salam Monday Bluessssss
Ok pagini kami nak update sikit projek2 yg dh siap

Ini set Jati Classic 1+1+2+3 dari Denai Alam
Jati Classic ini kami leraikan dia
Refurbish condition dia start dr frame
Kami repolish & revarnish mcm baru
Then kusyennye kami reupholstery dgn fabric Classic
Fuhhh mmg kembali ke asalnye
Calassic...sesuatu yg tak ternilai bg sesetengah org

Alhamdulillah siap sudah

Kami pakar baik pulih sofa (refurbish & reupholstery)
Juga pakar Interior Design (langsir, wardrobes, built in cabinet & kitchen cabinet)
Call/WhatsApp 013-3259202 ~ Hafis
FB Value Innovation
IG Value Innovation Malaysia
#akasiapristanaproduk
#baikpulihsofa

Friday, November 10, 2017

Set 2+1 Comel


Salam
OK ini kalilah update projek2 yg lepas

Sofa ni dtgnye xjauh dr kedai kami
Sg Buloh je

Owner nak repair balik & reupholstery dgn fabric bunga2 cinta
Comel sungguh sofa ni sebenarnye
Geram kami dibuatnye
Hahaha

Kami pakar baik pulih sofa (refurbish & reupholstery)
Juga pakar Interior Design (langsir, wardrobes, built in cabinet & kitchen cabinet)
Call/WhatsApp 013-3259202 ~ Hafis
FB Value Innovation
IG Value Innovation Malaysia
#akasiapristanaproduk
#baikpulihsofa

L-Shape Recliner


Salam
Alhamdulillah
Lagi projek baru masuk

Seat L-Shape Recliner ini datang dari Batu Caves
Ownernye nak salin kepada Fabric Waterproof
Biar tahan lama
Anak kecik ramai katenye
Mudah jaga

Nantikan ia siap kelak
Inshallah...

Kami pakar baik pulih sofa (refurbish & reupholstery)
Juga pakar Interior Design (langsir, wardrobes, built in cabinet & kitchen cabinet)
Call/WhatsApp 013-3259202 ~ Hafis
FB Value Innovation
IG Value Innovation Malaysia
#akasiapristanaproduk
#baikpulihsofa

Set 1+1+3 Fabric



Assalamualaikum wbt
Salam Jumaat penoh Baraqah

Kalini nak tayang projek2 yg baru masok

Set 1+1+3 ini berasal dr Putrajaya
Sofa ini akan direfurbish & reupholstery kepada fabric
Nantikan ia siap kelak

Kami pakar baik pulih sofa (refurbish & reupholstery)
Juga pakar Interior Design (langsir, wardrobes, built in cabinet & kitchen cabinet)
Call/WhatsApp 013-3259202 ~ Hafis
FB Value Innovation
IG Value Innovation Malaysia
#akasiapristanaproduk
#baikpulihsofa

Monday, November 6, 2017

Chesterfield Genuine Cow Leather




Salam
Lagi update projek2 kami bulan lepas


Ini salah satu projek kami yg gempak bulan lepas
Chesterfield with Genuine Leather

Kulit asal sudah mula menunjukkan keuzurannye dimamah usia
Maka owner dgn penuh kasih sayang, ingin kembali membalut sofa Chesterfield beliau dgn Genuine Cow Leather jugak
Org yg penah merasa pakai sofa ori leather dia tahu kualiti & kesedapan serta ke empukkan pakai Genuine Leather ni
Kene plak sofa Mat Salleh cenggini
Mmg superb selesa

Projek pon dh siap deliver
Alhamdulillah owner puas hati

Kami pakar baik pulih sofa (refurbish & reupholstery)
Juga pakar Interior Design (langsir, wardrobes, built in cabinet & kitchen cabinet)
Call/WhatsApp 013-3259202 ~ Hafis
FB Value Innovation
IG Value Innovation Malaysia
#akasiapristanaproduk
#baikpulihsofa 

SET 1+2+3 PU




Salam
Lagi update antare projek2 kami bulan Oktober 2017 lepas

Set 1+2+3 ini berasal dari Saujana Utama
Sofa asalnye dibalut PVC
PVC seperti mane yg kami selalu tekankan
PVC ini tidak tahan lama
Paling kuat kami jumpa 2 tahun
Lepastu mesti dh kopek2

Owner telah memilih untuk balut balik sofa kesayangannye dgn PU Leather
PU ni nampak mcm PVC je, tp kualiti dia sgt2 berlainan
Harga pon dekat double
Tapi kami berani kata 4 tahun Inshallah boleh tahan

Kami pakar baik pulih sofa (refurbish & reupholstery)
Juga pakar Interior Design (langsir, wardrobes, built in cabinet & kitchen cabinet)
Call/WhatsApp 013-3259202 ~ Hafis
FB Value Innovation
IG Value Innovation Malaysia
#akasiapristanaproduk
#baikpulihsofa

Set 1+1+3





Assalamualaikum wbt
Maaf lame x update
Agak sibuk

Kalini kami nak update set sofa bajet
Set 1+1+3 ini berasal dr Kuala Lumpur
Tuannya xmau invest byk
Just nak kasi cantik balik saja
Refurbish dr fabric ke fabric
Tambah skirting sikit kasi cantik

Tiada masalah
Kami flexible utk follow bajet anda
Inshallah

Kami pakar baik pulih sofa (refurbish & reupholstery)
Juga pakar Interior Design (langsir, wardrobes, built in cabinet & kitchen cabinet)
Call/WhatsApp 013-3259202 ~ Hafis
FB Value Innovation
IG Value Innovation Malaysia
#akasiapristanaproduk
#baikpulihsofa

Monday, October 23, 2017

3 Seater Custom Chesterfield Sofa


Assalamualaikum wbt...
Maaf lama x update
Agak sibuk dgn urusan anak2 yg sibuk nak cuti

Alhamdulillah hari ini berkesempatan lagi utk up status kami
Kali ini projek2 yg kami gemari

Ini adalah sofa Chesterfield yg kami customkan sendiri
Ownernye telah memilih design & fabrik yg digemari
Setelah itu kami mulakan projek ini bermula dgn frame sofa hinggalah ke balutan fabrik
Akhir sekali finishing & accessories menjadi sentuhan terakhir

Alhamdulillah siap dah
Customer puah hati, kami pon hepi

Kami pakar baik pulih sofa (refurbish & reupholstery)
Juga pakar Interior Design (langsir, wardrobes, built in cabinet & kitchen cabinet)
Call/WhatsApp 013-3259202 ~ Hafis
FB Value Innovation
IG Value Innovation Malaysia
#akasiapristanaproduk
#baikpulihsofa

Thursday, October 5, 2017

Japanese Restaurant Seater



Salam
Alhamdulillah 'ala kullihal
Kali ni update special project pulak

Syukur hanya kepada ALLAH
Kami telah dipanggil oleh sebuah Restoren Jepon ternama di USJ
Mereka memberi kepercayaan kepada kami utk refurbish & reupholstery seater customer di restoren mereka
Gambar atas adalah gambar BEFORE
Dh crack dh PVC nye
Sebagai sebuah entiti bisnes, mereka mmg mengambil berat tentang costing & maintenance
So mereka decide utk reupholstery dgn PVC jugak
Sbb mereka mmg buat maintenance setahun sekali
Sememangnye berbaloi jika dibuat details ROI

Alhamdulillah 'ala kullihal
12 set semuanye
Kami siapkan secepat mungkin
Kalau lambat, mereka xblh niaga
Syukran, dh delivered pon

Siaplah special project kami ini

Kami pakar baik pulih sofa (refurbish & reupholstery)
Juga pakar Interior Design (langsir, wardrobes, built in cabinet & kitchen cabinet)
Call/WhatsApp 013-3259202 ~ Hafis
FB Value Innovation
IG Value Innovation Malaysia
#akasiapristanaproduk
#baikpulihsofa

Set 1+3 Fella Design


Assalamualaikum wbt...
Alhamdulillah 'ala kullilhal
Pagi ini kami ingin share lg project yg dah pon siap

Sofa ini adalah set 1+3 Fella Design
Tuannya yg tinggal di Kajang nk refurbish sofa kesayangannya ini

Frame & span diperkukuhkan & digebukan kembali agar nampak baru
Fabric pula diganti dgn fabric Waterproof agar tahan lama dan krg maintenance
Akhir sekali, skirting bawah sebagai cover/blind utk ruang2 kosong yg ada

Kami pakar baik pulih sofa (refurbish & reupholstery)
Juga pakar Interior Design (langsir, wardrobes, built in cabinet & kitchen cabinet)
Call/WhatsApp 013-3259202 ~ Hafis
FB Value Innovation
IG Value Innovation Malaysia
#akasiapristanaproduk
#baikpulihsofa

Monday, September 18, 2017

Custom Coffee Table Chesterfield




Salam

Kali ni nak tayang projek custom Cofee Table

Projek Custom ni maksudnye kami buat baru
Ya, dari ZERO
Bukan repair seperti kebiasaannye

Kami start dgn design concept dgn customer
Bile customer dh bg Green Light
Kami proceed projek

1st, kami bangunkan frame dia
Naik structure & support
Then alas table
Then masuk span utk accessories
Last sekali kami balut dgn fabric

Owner cofee table ini custom order sbb dia nak matchkan dengan Set Chesterfield dia
1 tema gitu
Itu sbb design Coffee Table ni pon dh macam Cheser jugak

Siap sudah projek custom Cofee Table Chesterfield ini
Customer happy, kami puas hati
Alhamdulillah...

Segala jenis perabot, Inshallah kami mampu Customkan dia
Sofa, Coffee Table, Almari, Cabiner, Wardrobe
Katil pon kami ade buat
Dulu byk dapat order Headboard hotel

Kami pakar baik pulih sofa (refurbish & reupholstery)
Juga pakar Interior Design (langsir, wardrobes, built in cabinet & kitchen cabinet)
Call/WhatsApp 013-3259202 ~ Hafis
FB Value Innovation
IG Value Innovation Malaysia
#akasiapristanaproduk
#baikpulihsofa

Set Jati Cleopatra anak beranak




Salam

Kali ni Set Jati Cleopatra pulak
Ownernye nak maintain tema Classic
So kite total refurbish balik Jati beliau

Frame kita varnish & syelek baru
Span2 semua masuk yg baru
Then kita balut balik dgn fabrik bunga2 cinta
Kembali Classic gitu
Menawan

Kami pakar baik pulih sofa (refurbish & reupholstery)
Juga pakar Interior Design (langsir, wardrobes, built in cabinet & kitchen cabinet)
Call/WhatsApp 013-3259202 ~ Hafis
FB Value Innovation
IG Value Innovation Malaysia
#akasiapristanaproduk
#baikpulihsofa

Sofa Kedut Pelik


Salam

Ini sofa kedut kami panggil
Design dia lain macam
Nak menjahitnye pon menangis woooo

Sofa ini asalnye dibaluti Ori Cow Leather color putih
Maaf gamba BEFORE lupe nak ambik
Salutan asal dh comot teruk
Yelah, color putih ni mmg mudah bebeno comotnye

Oleh itu, owner pilih utk refurbish & reupholstery kembali
Sebagai sentuhan akhir, salutan baru fabrik digunakan
Design dwi-tona yg digunakan mmg menyerlahkan design kedut dia
Hui letih layan sofani, huhuhu

Kami pakar baik pulih sofa (refurbish & reupholstery)
Juga pakar Interior Design (langsir, wardrobes, built in cabinet & kitchen cabinet)
Call/WhatsApp 013-3259202 ~ Hafis
FB Value Innovation
IG Value Innovation Malaysia
#akasiapristanaproduk
#baikpulihsofa

2+2 Kasih Sayang


Assalamualaikum wbt...
Salam Isnin
Usah Monday lag sgt, huhu

Lama kita tak bersua
Maaflah, sibuk dgn urusan Haji org tua, kenduri and bla bla bla...
Pagi ni kami nak update job2 yg dh kami setelkan

Set 2+2 ini asalnya dibaluti PU
PU sememangnye diketahui tak tahan lama
Pengalaman kami, 2 tahun je PU ni tahan
Itu juga sebab kami mmg tak akan jual PU
Walaupon customer mintak
Kami akan nasihatkan tentang ketahannya
Sangat2 tak berbaloi

Balutan PU itu telah kami tukarkan kepada fabric Waterproof yg lebih berkualiti drp PU
Balutan dilakukan selepas kerja2 refurbish disiapkan
Alhamdulillah, siap dah

Kami pakar baik pulih sofa (refurbish & reupholstery)
Juga pakar Interior Design (langsir, wardrobes, built in cabinet & kitchen cabinet)
Call/WhatsApp 013-3259202 ~ Hafis
FB Value Innovation
IG Value Innovation Malaysia
#akasiapristanaproduk
#baikpulihsofa

Wednesday, August 23, 2017

Set 2+3 Half Leather


Salam
Post last utk ptg ni sebelum menunaikan Asar

Lagi update kerja2 yg dh Done
Set 2+3 in berasal dr Subang, dekat aje dgn kedai kami
Sofa asal dibalut dgn Half Leather
Seperti yg pernah kami ceritakan, Half Leather ni mmg xtahan lama
Ade kucing atau bayi yg baru bertatih, mmg siap la

Solusinye, owner mintak kami refurbish & reupholstery kpd fabric Waterproof
Alhamdulillah siap dah

Kami pakar baik pulih sofa (refurbish & reupholstery)
Juga pakar Interior Design (langsir, wardrobes, built in cabinet & kitchen cabinet)
Call/WhatsApp 013-3259202 ~ Hafis
FB Value Innovation

7 Seater Croissant Style



Salam
Lagi update berkenaan Job Done

Utk job ini, kami diamanahkan utk memberi nafas baru kpd sofa 7 seater & dining chair beliau
Set sofa 7 seater itu kami panggil Croissant Style
Mcm kuih Croissant Perancis tu
Tgk sofa tetibe jd lapa

Set dr Sg Merab ini telah refurbish & reupholstery kpd fabric biasa
Nampak elegan lg megah 7 seater beliau
Nampak lapa pon ade jugak

Kami pakar baik pulih sofa (refurbish & reupholstery)
Juga pakar Interior Design (langsir, wardrobes, built in cabinet & kitchen cabinet)
Call/WhatsApp 013-3259202 ~ Hafis
FB Value Innovation

Set IKEA Sofa Bed



Salam
Update projek yg dh done pulak

Maaf, set ini kami xde gambar Sebelum yg proper
Deal dgn owner by WhatsApp saje
Pilih kain pon secara maya saje
Beliau terus confirm & kami proceed terus
Xdan nk amik gambar mcm selalu

Sofa ini direfurbish kembali kpd kain fabric ala2 Corduroy gitu
Hasil yg kemas, selesa dan praktikal, Inshallah

Kami pakar baik pulih sofa (refurbish & reupholstery)
Juga pakar Interior Design (langsir, wardrobes, built in cabinet & kitchen cabinet)
Call/WhatsApp 013-3259202 ~ Hafis
FB Value Innovation

SALES!!! Custom Wingchair from RM599!!!













Salam
Memandangkan kebanyakan tempahan sudah siap
Jadual produksi kami sudah pon longga
Oleh itu dgn rasminya......

Kami menerima tempahan Custom Wingchair 2017!!!
Kami juga turut menawarkan Sales!!! utk tempahan awal
RM599 sahaja seunit!!! Normal price kami adalah RM699
Diskaun RM100 utk anda yg menempah awal
Disclaimer : Harga ini terpakai berlandaskan beberapa terma & syarat (kain terpilih, design terpilih & etc)

Jika anda berminat
Hubungi kami
Kami akan sampai at your doorstep utk ambil tempahan
Jimat tenaga & masa anda

Kami pakar baik pulih sofa (refurbish & reupholstery)
Juga pakar Interior Design (langsir, wardrobes, built in cabinet & kitchen cabinet)
Call/WhatsApp 013-3259202 ~ Hafis
FB Value Innovation

Order Minggu ini - W4 August 2017 Part2





 Salam

Ok sebelumtu
Cube teka ni dh siap ke belum?

Haha
Saya pasti ramai yg pelik
Mcm dh siap

Ya benar, kami pon tekejut bile tgk condition sofa & dining chair masih elok utk 3 tahun lg
Tapi owner nak refurbish supaya banglo barunye jd 1 tema
Alhamdulillah kami diberi kepercayaan utk menyiapkan kerja ini

Sofa 2+3 & dining chair ini akan direfurbish ke fabric biasa yg setema dgn banglo ownernye
Nantikan ia siap kelak

Kami pakar baik pulih sofa (refurbish & reupholstery)
Juga pakar Interior Design (langsir, wardrobes, built in cabinet & kitchen cabinet)
Call/WhatsApp 013-3259202 ~ Hafis
FB Value Innovation